Dnes je 22. říjen 2024, svátek má Sabina
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Školství / Ústí Moderní trendy ve školním stravování: Kuchařky z Ústí nad Labem prošly dalším školením Vytvořit článek
Moderní trendy ve školním stravování: Kuchařky z Ústí nad Labem prošly dalším školením
Redakce iÚSTECKO - 17. 09. 2024.    5478    0 Líbil se vám tento článek?

ÚSTÍ NAD LABEM - 17.09.2024

Kuchařky z Ústí nad Labem a okolí měly v minulých dnech příležitost rozšířit své kulinářské dovednosti během dalšího školení zaměřeného na přípravu moderních, zdravých a finančně dostupných pokrmů.

Akci zorganizovalo Zdravé město Ústí nad Labem ve spolupráci s Centrem podpory zdraví z.ú. a společností Bidfood Czech Republic s.r.o., a navázalo tak na loňské školení, které proběhlo v srpnu 2023.

Kuchařky 2.jpg

Školení, které se konalo v prostorách Základní školy Mírová, se zúčastnilo téměř 50 kuchařek z mateřských a základních škol v Ústí nad Labem i širokého okolí. Letos se lektoři zaměřili na nové trendy v přípravě pokrmů inspirovaných světovou kuchyní, s důrazem na zdravou výživu. 

Sous-vide a nové přílohy pro školní jídelny

Jednou z představených metod byla příprava masa technikou sous-vide, která zaručuje, že maso zůstane šťavnaté a plné chuti, vitamínů a minerálních látek. Některé kuchařky tuto techniku již dobře znají a oceňují její rychlost a oblibu mezi dětmi. Na školení si mohly vyzkoušet přípravu různých druhů masa – hovězího, vepřového, králičího i krůtího, a také ryby v lístkovém těstu se špenátem.

Kromě tradičních příloh, jako jsou rýže a brambory, byly letos v nabídce i modernější varianty, například kuskus či tarhoňa s červenou čočkou. Tyto nové přílohy mají nejen vysokou výživovou hodnotu, ale také děti baví svou pestrostí a chutí.

Zkušenosti z praxe a odborné vedení

Školení vedli zkušení kuchaři z Bidfood Gastrostudia v Kralupech nad Vltavou. Jakub Minařík, specialista na přípravu masa, a Petr Konečný, vedoucí Banquet-týmu, účastnicím ukázali praktické techniky, které mohou okamžitě využít ve svých školních jídelnách. Seminářem provázel Pavel Melich, specialista na školní stravování, který ochotně odpovídal na veškeré dotazy účastnic.

Tato školení jsou klíčová pro zvyšování kvality školního stravování, a zároveň umožňují kuchařkám držet krok s aktuálními trendy a metodami v gastronomii.

Zdroj a foto: Město Ústí nad Labem



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Prodej a pronájem
Reklama   •   Koupit reklamu