Dnes je 31. březen 2025, svátek má Kvido
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Magazin České dráhy zavádějí novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech Vytvořit článek
České dráhy zavádějí novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech
Redakce iÚSTECKO - 28. 02. 2025    3370    0 Líbil se vám tento článek?

ČR - 28.02.2025

S koncem února přináší České dráhy svým cestujícím ve spolupráci se společností JLV novou sezónní nabídku v jídelních a bistro vozech.

Nové menu, které pro České dráhy připravila společnost JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky, nabízí pestrou škálu jídel včetně polévky, masové speciality, vegetariánského hlavního chodu a dezertu. Kromě chutného menu čeká na cestující i nová grafická podoba jídelního lístku, kterou zdobí dílo světově uznávané výtvarnice Míly Fürstové.

Podle Jiřího Ješety, člena představenstva a náměstka generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, jsou restaurační vozy s servisem od JLV stále oblíbenější mezi cestujícími. „Naše restaurační vozy se těší stále se zvyšující oblibě mezi cestujícími. Jsem proto rád, že jim pravidelně můžeme nabízet nové kulinářské speciality plné zajímavých chutí,“ uvedl Ješeta. Dále zmínil, že jídelní vozy Českých drah jsou populární i mezi cestujícími v Německu, Rakousku a na Slovensku a že se dokonce objevuje trend tzv. „gastroturistiky“, kdy lidé pro své cesty cíleně vybírají vlaky s restauračními vozy. V současném jízdním řádu České dráhy denně vypravují 159 vlaků se službou ČD Restaurant se servisem JLV a v polovině letošního roku flotilu posílí nové restaurační vozy ComfortJet, které budou jezdit na trasách z Česka do Berlína, Hamburku, Vídně, Bratislavy, Budapešti a Kodaně.

Generální ředitel JLV, a.s., Bohumír Bárta, vyjádřil naději, že se nové menu cestujícím zalíbí. „Sledování moderních trendů a spolupráce se špičkami v oboru. To je recept společnosti JLV, se kterým slavíme úspěchy u našich zákazníků. Nové menu představuje svěží a lehká jídla a já věřím, že se cestujícím ve vlacích národního dopravce bude líbit a bude jim chutnat minimálně tak jako současná nabídka, se kterou se nyní loučíme,“ řekl Bárta.

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Miroslav Kubec, popisuje nabídku takto: „V novém menu kombinujeme poctivé suroviny a výrazné chutě tradiční kuchyně. Nechybí silný hovězí vývar nebo špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory. Pro vegetariány jsou připravené lehké penne s pestem z grilovaných paprik a sladká tečka je tentokrát v podobě citronového cheesecaku s medem a mandlemi, jenž spojuje osvěžující chuť citrusů s jemností mandlí.“

Cestující se tedy mohou těšit na pestrou a chutnou nabídku v jídelních a bistro vozech Českých drah, která kombinuje moderní trendy a tradiční suroviny, a přitom si užít nové gastronomické zážitky na svých cestách.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře

Výběr článků
Redakce iÚSTECKO - před 21 minutami
ÚSTÍ NAD LABEM - 31.03.2025 Pod povrchem současnosti se odhalují příběhy minulosti. Archeologové na stavbě Justičního paláce na B...
Redakce iÚSTECKO - před 3 hodinami
LOVOSICE- 31.03.2025 Václav Havel, neobyčejná osobnost naší historie, se dočkal jedinečné pocty – lavičky, která ponese jeho odka...
Redakce iÚSTECKO - před 3 hodinami
ÚSTÍ NAD LABEM - 31.03.2025 Ústí nad Labem se chystá na realizaci ambiciózního projektu Dronového centra, jehož hlavním cílem je...
Premium články
Redakce iÚSTECKO - 26. 03. 2025
ČR - 25.03.2025  /public relations/ Představte si konec dlouhého dne. Vrátili jste se domů, vyčerpaní a přemýšlíte, jak by bylo s...
Redakce iÚSTECKO - 10. 03. 2025
Život není vždy snadný a každý z nás se může dostat do situace, kdy se mu život obrátí vzhůru nohama. Zdravotní problémy, rodinné...
Plazma Most - 02. 03. 2025
Přestože krevní buňky často dostávají veškerou pozornost, krevní plazma je tichým hrdinou, který hraje klíčovou roli v mnoha aspek...
Reklama   •   Koupit reklamu